Καθεστώς πιστοποιητικών στις Εισαγωγές Κρέατος
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Μέτρα Αγοράς
- Κατηγορία Καθεστώτος: Μέτρα Αγοράς
- Δραστηριότητα / Τομέας: Γεωργία
- Πυλώνας / Ταμείο: Πυλώνας 1 - ΕΓΤΕ
- Πρόγραμμα: Μέτρα Αγοράς έως 2013
- Άξονας: ΑΞΟΝΑΣ Ι - βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας
- Δικαιούχοι: Εταιρείες (ΑΕ,ΟΕ,ΕΠΕ,ΑΕΒΕ κτλ) και προσωπικές εγγεγραμμένες στο Εμπορικό Επιμελητήριο
- Ενεργό: ΝΑΙ
α1) εισαγωγές βόειου κρέατος με δασμολογική ποσόστωση Δικαίωμα εισαγωγής βόειου κρέατος με δασμολογική ποσόστωση έχουν όσοι ασκούν εμπορική δραστηριότητα σε εισαγωγές/εξαγωγές βοείου κρέατος τον προηγούμενο χρόνο ή τα δύο (2) προηγούμενα χρόνια (ανάλογα με τον Κανονισμό). Η περίοδος δασμολογικής ποσόστωσης για τις εισαγωγές βόειου κρέατος διαρκεί από την 1η Ιουλίου εκάστου έτους έως την 30η Ιουνίου του επομένου έτους και από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, η υποβολή των αιτήσεων έκδοσης πιστοποιητικών εισαγωγής συνοδεύεται από εγγύηση ύψους 12 €/100 kg και η διάρκεια ισχύος τους ανέρχεται σε τρεις (3) μήνες από την ημέρα έκδοσής τους. Οι αιτήσεις αυτές κοινοποιούνται στην Ε.Ε, η οποία με Κανονισμό καθορίζει για κάθε εισαγωγέα ποσοστό κατανομής του προς εισαγωγή βοείου κρέατος.
α2) εισαγωγές βοοειδών με δασμολογική ποσόστωση Δικαίωμα εισαγωγής βοοειδών με δασμολογική ποσόστωση έχουν όσοι ασκούν εμπορική δραστηριότητα σε εισαγωγές/εξαγωγές βοείου κρέατος τον προηγούμενο χρόνο ή τα δύο (2) προηγούμενα χρόνια (ανάλογα με τον Κανονισμό). Η περίοδος δασμολογικής ποσόστωσης για τις εισαγωγές βοοειδών διαρκεί από την 1η Ιουλίου εκάστου έτους έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους, η υποβολή των αιτήσεων έκδοσης πιστοποιητικών εισαγωγής συνοδεύεται από εγγύηση ύψους 5 €/ανά κεφάλι και η διάρκεια ισχύος τους ανέρχεται σε τρεις (3) μήνες από την ημέρα έκδοσής τους.
β) εισαγωγές βοοειδών και βόειου κρέατος χωρίς δασμολογική ποσόστωση Οι εισαγωγείς βοοειδών και βοείου κρέατος χωρίς δασμολογική ποσόστωση μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλη την διάρκεια του έτους, η οποία συνοδεύεται από εγγύηση ύψους 5 €/ανά κεφ. για ζώντα ζώα και 12 €/100 kg για βόειο κρέας και η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών εισαγωγής ανέρχεται μέχρι το τέλος του 3ου μήνα που έπεται του μήνα της ημερομηνίας έκδοσης. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλονται κανονικά οι αναλογούντες δασμοί.
II. Εισαγωγές κρέατος πουλερικών με δασμολογική ποσόστωση Η περίοδος δασμολογικής ποσόστωσης για τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών διαρκεί από την 1η Ιουλίου εκάστου έτους έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους και από την η 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους. Και στις 2 περιπτώσεις η ποσότητα κατανέμεται σε τέσσερις υποπεριόδους (όπου κατανέμεται το 25% της ποσότητας). Δικαίωμα εισαγωγής κρέατος πουλερικών με δασμολογική ποσόστωση έχουν όσοι εισήγαγαν ή εξήγαγαν 50 τόνους κρέατος πουλερικών τα δύο (2) ημερολογιακά έτη που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της πρώτης αίτησης. Αιτήσεις πιστοποιητικών μπορούν να υποβάλλονται μόνο το πρώτο επταήμερο του μήνα που προηγείται κάθε υποπεριόδου, συνοδευόμενες από εγγύηση ύψους 50 €/100 kg ή 20 €/100 kg (ανάλογα με τον Kανονισμό) και η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών ανέρχεται σε 150 ημέρες από την πρώτη μέρα της υποπεριόδου για την οποία εκδόθηκαν. Οι αιτήσεις αυτές κοινοποιούνται στην Ε.Ε., η οποία με Κανονισμό καθορίζει για κάθε εισαγωγέα ποσοστό κατανομής του προς εισαγωγή κρέατος πουλερικών.
Σχετικά Αρχεία:
- Κανονισμός της Επιτροπής 620 (ΦΕΚ //2009) "Διαχείριση δασμολογικής ποσόστωσης εισαγωγής για το βόειο κρέας υψηλής ποιότητας"
- Κανονισμός της Επιτροπής 612 (ΦΕΚ //2009) "Κοινές λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των επιστροφών κατά την εξαγωγή για τα γεωργικά προϊόντα"
- Κανονισμός της Επιτροπής 442 (ΦΕΚ //2009) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης κοινοτικών δασμολογικών ποσοστώσεων στον τομέα χοιρινού κρέατος"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1219 (ΦΕΚ //2009) "Καθορισμός, για το έτος 2010, των λεπτομερειών εφαρμογής των δασμολογικών ποσοστώσεων εισαγωγής για τα προϊόντα κρέατος «baby beef» καταγωγής Κροατίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Σερβίας, Κοσσυφοπεδίου και Μαυροβουνίου"
- Κανονισμός της Επιτροπής 810 (ΦΕΚ //2008) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης των δασμολογικών ποσοστώσεων για τα βόεια κρέατα εκλεκτής ποιότητας, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα και για το κατεψυγμένο κρέας βουβάλου"
- Κανονισμός της Επιτροπής 514 (ΦΕΚ //2008) "Τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 376/2008 Κοινές λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εισαγωγής, εξαγωγής και προκαθορισμού για τα γεωργικά προϊόντα, καθώς και των κανονισμών (ΕΚ) αριθ. 1439/95, (ΕΚ) αριθ. 245/2001, (ΕΚ) αριθ. 2535/2001, (ΕΚ) αριθ. 1342/2003, (ΕΚ) αριθ. 2336/2003, (ΕΚ) αριθ. 1345/2005, (ΕΚ) αριθ. 2014/2005, (ΕΚ) αριθ. 951/2006, (ΕΚ) αριθ. 1918/2006, (ΕΚ) αριθ. 341/2007, (ΕΚ) αριθ. 1002/2007, (ΕΚ) αριθ. 1580/2007 και (ΕΚ) αριθ. 382/2008 και με την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 1119/79"
- Κανονισμός της Επιτροπής 431 (ΦΕΚ //2008) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης δασμολογικής ποσόστωσης εισαγωγής για κατεψυγμένο βόειο κρέας του κωδικού ΣΟ 0202 και προϊόντα του κωδικού ΣΟ 0206 29 91"
- Κανονισμός της Επιτροπής 412 (ΦΕΚ //2008) "Ανοιγμα και τη διαχείριση εισαγωγικής δασμολογικής ποσόστωσης για κατεψυγμένο βόειο κρέας που προορίζεται για μεταποίηση"
- Κανονισμός της Επιτροπής 382 (ΦΕΚ //2008) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εισαγωγής και εξαγωγής στον τομέα του βοείου κρέατος"
- Κανονισμός της Επιτροπής 376 (ΦΕΚ //2008) "Κοινές λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εισαγωγής, εξαγωγής και προκαθορισμού για τα γεωργικά προϊόντα"
- Κανονισμός της Επιτροπής 979 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης μιας εισαγωγικής δασμολογικής ποσόστωσης για χοιρινό κρέας καταγωγής Καναδά"
- Κανονισμός της Επιτροπής 812 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης δασμολογικής ποσόστωσης για την εισαγωγή χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής"
- Κανονισμός της Επιτροπής 806 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης των δασμολογικών ποσοστώσεων στον τομέα του χοιρινού κρέατος"
- Κανονισμός της Επιτροπής 616 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης κοινοτικών δασμολογικών ποσοστώσεων για το κρέας πουλερικών καταγωγής Βραζιλίας, Ταϊλάνδης και άλλων τρίτων χωρών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 557 (ΦΕΚ //2007) "Καθορισμός λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1028/2006 του Συμβουλίου σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας των αυγών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 539 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης δασμολογικών ποσοστώσεων στον τομέα των αυγών και των αυγοαλβουμινών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 536 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης δασμολογικής ποσόστωσης κρέατος πουλερικών που χορηγείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής"
- Κανονισμός της Επιτροπής 533 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης των δασμολογικών ποσοστώσεων στον τομέα του κρέατος πουλερικών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1399 (ΦΕΚ //2007) "Ανοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομης και προσωρινής εισαγωγικής δασμολογικής ποσόστωσης για λουκάνικα και ορισμένα προϊόντα κρέατος καταγωγής Ελβετίας"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1385 (ΦΕΚ //2007) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 774/94 του Συμβουλίου όσον αφορά το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων κοινοτικών δασμολογικών ποσοστώσεων στον τομέα του κρέατος πουλερικών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1384 (ΦΕΚ //2007) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2398/96 του Συμβουλίου όσον αφορά το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων ποσοστώσεων για την εισαγωγή στην Κοινότητα προϊόντων του τομέα του κρέατος πουλερικών καταγωγής Ισραήλ"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1383 (ΦΕΚ //2007) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 779/98 του Συμβουλίου όσον αφορά το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων ποσοστώσεων για την εισαγωγή στην Κοινότητα προϊόντων του τομέα του κρέατος πουλερικών καταγωγής Τουρκίας"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1382 (ΦΕΚ //2007) "Καθορισμός των εκτελεστικών διατάξεων του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 774/94 του Συμβουλίου όσον αφορά το καθεστώς εισαγωγών χοιρινού κρέατος"
- Κανονισμός του Συμβουλίου 1234 (ΦΕΚ //2007) "Θέσπιση κοινής οργάνωσης των γεωργικών αγορών και ειδικών διατάξεων για ορισμένα γεωργικά προϊόντα («Ενιαίος κανονισμός ΚΟΑ»)"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1301 (ΦΕΚ //2006) "Θέσπιση κοινών κανόνων για τον τρόπο διαχείρισης των δασμολογικών ποσοστώσεων εισαγωγής γεωργικών προϊόντων των οποίων η διαχείριση πραγματοποιείται με σύστημα πιστοποιητικών εισαγωγής"
- Κανονισμός της Επιτροπής 633 (ΦΕΚ //2004) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εξαγωγής στον τομέα του κρέατος πουλερικών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 596 (ΦΕΚ //2004) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εξαγωγής στον τομέα των αυγών"
- Κανονισμός της Επιτροπής 1518 (ΦΕΚ //2003) "Λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος των πιστοποιητικών εξαγωγής στον τομέα του χοιρείου κρέατος"